Jeg går aldri på et fly i utlandet uten først å ha raidet kioskhyllen med matblader. I sommer kom jeg hjem med en bunke lekre, franske magasiner, fulle av fristelser som skal testes ut i mitt kjøkken. Denne jordbærsalaten var den første jeg gikk løs på, og utgangspunktet fant jeg i sommerutgaven til Elle à la carte. Friskere og finere forrett finner du ikke på denne siden av julaften – bon appétit!
Salat med jordbær og feta
4 små porsjoner
- 2 kurver jordbær
- 1 squash
- 125 g fetaost
- ca 100 g babyspinat
- 5 store mynteblader, hakket
- 2 ss olivenolje
Dressing:
- 4 jordbær
- 3 cl riseddik
- 1 ts honning
- 1/2 ts salt
- 2 ts valmuefrø
- 5 cl olivenolje
- Rens jordbærene og del dem i to.
- Vask og tørk spinaten.
- Skjær squashen i lange, tynne strimler/skiver med mandolin eller skarp kniv.
- Skjær fetaosten i terninger. Vend inn olivenoljen og bland med mynten.
- Bland ingrediensene til dressingen, og kjør den jevn med stavmikser/blender.
- Fordel salatingrediensene på fire asjetter/skåler eller på et fat. Drypp dressingen over og avslutt med et valmuefrødryss.