Du vet at du skal – om ikke nødvendigvis be dine bønner – så ihvertfall spise mer av dem. De er supersunne og fulle av protein, jern, fiber og andre godsaker, som du vet at kroppen din venter på. Her er en enkel og stilig måte å tilberede store, hvite bønner på: Puré med hvitløk og chili! Pureen er perfekt smurt på toast og servert som snacks, til aperitiffen – eller som lunsjrett. Du lager den i en fei på denne måten:
- 1 boks store hvite bønner (skylt godt i en sikt)
- 4 ss olivenolje
- 1 finhakket fedd hvitløk
- flaksalt
- frisk timian
- tørkede chiliflak
- toast til servering
Kjør bønner glatt med olje og hvitløk i en blender. Smak til med salt. Smør på toast, og anrett med frisk timian, chiliflak og evt. noen ekstra dråper olje.
Oppskrift fra tapasboken til Paul Løwe og Francis Janish. www.sweetpaulmag.com