Nei, jeg har ikke gått over i rosabloggernes rekker. Dagen ble derimot farget kraftig lyserød takket være to rødbeter som endte sitt liv i en hummus. Flott på bordet – og skikkelig godt!
Hummus bruker du som dipp, som pålegg, som tilbehør til middag, fyll i wraps etc. etc. Varianten med rødbete smaker utmerket sammen med avokado på et stykke ristet grovbrød til lunsj eller som forrett også.
Rødbetehummus
- 2 middels store rødbeter
- 1 – 2 ss tahini (sesampasta – kjøp på glass)
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss olivenolje
- 3 ss vann
- 1 boks/liten kartong kikerter (avsilt og skylt)
- 1/2 ts salt
- 1-2 hvitløksfedd
- Vask rødbetene godt, pakk dem hver for seg i aluminiumsfolie og stek dem i ovnen på 220 grader i 45-60 minutter. Stikk en kniv i dem mot slutten for å kjenne om de er ferdige. De skal være helt møre. Pakk dem ut og la dem bli lunkne før neste trinn.
- Mens rødbetene steker blander du resten av ingrediensene i en stor bolle og kjører dem raskt til en glatt blanding med en stavmikser.
- Bruk kjøkkenpapir til å dra skallet av rødbetene, skjær dem i store biter og kjør dem inn i hummusen med stavmikseren.