Det er akkurat på en av disse kalde, mørke vinterkveldene at du skal øse opp vinterens beste linsesuppe, kjenne hvordan den varmer i kroppen og nyte de gode smakene av grønnsaker og krydder. Her er oppskriften på en av mine favorittsupper, linsesuppe med løk, selleri og gulrot. Hvor mye og hva du har i av krydder, bestemmer du selv, men dette er en fin basisoppskrift. Du hakker, rører og koker den klar på null komma null!
Linsesuppe
2-3 porsjoner (oppskriften lar seg lett doble)
- 1 ss olivenolje
- ca. 1 dl hakket løk (jeg brukte sjalottløk)
- ca. 1 dl gulrot, skåret i små biter
- ca. 1 dl stangselleri, grovhakket
- 1/2 ts salt
- 225 g linser (skylt og avrent) (jeg brukte røde)
- 1 l grønnsaksbuljong
- 1 boks hakkede tomater
- ca. 1/2 ts spisskummen
- ca. 1/2 ts malt koriander
- ca. 1/2 ts paprikapulver
- Finn fram en god suppegryte, og la løk, gulrot og selleri svette forsiktig i olje og salt i 5-6 minutter. Grønnsakene skal ikke bli brune.
- Tilsett resten av ingrediensene. Kok såvidt opp, før du legger på lokk og lar suppen putre svakt i 35-40 minutter, til linser og grønnsaker er godt møre.
- Kjør suppen med en stavmikser til ønsket konsistens.
- Serveres glovarm, gjerne med et urte- eller ostedryss og godt brød.