Lite smaker så godt som en kyllingnudelsuppe med akkurat passe mye krydder og varme, en anelse kokossødme og masse krønsj fra rå, revne grønnsaker.
Nudelsuppe med kylling, curry og kokos
2 porsjoner
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- noen cm fersk ingefær, revet
- 1 boks kokosmelk
- 1/2 – 3/4 dl rød currypaste (etter hvor sterk du vil ha suppen)
- 1/2 – 1 pakke risnudler
- 5 dl hønsebuljong
- 1 1/2 s brunt sukker
- 2 ss fish sauce
- revet, stekt kyllingkjøtt (mengde etter eget ønske)
- 2 dl revet hodekål
- 2 dl revet gulrot
- fersk koriander
- evt. knuste usaltede peanøtter
- Finn frem suppekjelen, og surr hvitløk og ingefær forsiktig i et par minutter i litt olje til hvitløken er myk, men ikke brun. Legg hvitløken og ingefæren over i en liten skål til senere bruk.
- Hell kokosmelken i kjelen og la den koke inn til halv mengde uten lokk, i 10-12 min. Rør inn currypaste.
- Tilsett buljong, sukker, fish sauce, ingefær og hvitløk. Kok opp, skru ned varmen og la småkoke uten lokk i ca 10 minutter. Rør innimellom.
- Kok opp vann og tilbered nudlene som anvist på pakken.
- Tilsett kyllingkjøtt, og la det bli varmt i suppen.
- Sil av nudlene og fordel dem i suppebollene. Fordel suppen over og anrett med kål, gulrot, koriander og evt. peanøtter.