En herlig, krydret kokossaus, en god dose grønnsaker og en porsjon varme, myke nudler. Denne nudelretten kan raskt bli høstens favoritt, og er lett å variere alt etter hva du har i kjøleskapet. Husk å toppe med limesaft og sesamfrø. Nam!
Kokoscurry med nudler og grønnsaker
Saus:
- 1 ss nøytral olje
- 2 sjalottløk, finhakket
- 1 ss finrevet ingefær
- 2 ss red curry paste
- 1 boks kokosmelk
- 3 ss brunt sukker
- 1 ss sambal oelek
- 2 ss fish sauce
- 2 ss soyasaus
- 1 – 2 dl kylling- eller grønnsakskraft (etter ønsket konsistens)
Nudler/grønnsaker:
- 1 pakke nudler (jeg brukte grønne spirulinanudler, men alle typer er ok)
- 1 ss nøytral olje
- 2 1/2 dl brokkoli i buketter skåret på langs
- 2 1/2 dl revet gulrot
- 2 1/2 dl aspargesbønner (du kan godt bruke asparges også)
- 1 pose babyspinat
- 2 dl revet rødkål (jeg brukte mandolin)
- sesamfrø
- 1 lime i båter
- evt. basilikumblader
- Tilbered nudlene som angitt på pakken, spyl dem i kaldt vann, la dem renne av, og sett til side.
- Lag sausen: Stek sjalottløk og ingefær i varm olje i 3-4 minutter. Tilsett curry paste og stek i 1 minutt. Tilsett kokosmelk, sukker, sambal oelek, fish sauce, soyasaus og kraft. La syde/småputre forsiktig i 15 minutter, mens du gjør klar grønnsakene.
- Wok eller stek gulrot, løk, brokkoli og aspargesbønner i oljen i ca 5 minutter, til brokkolien er mør.
- Bland inn nudlene og varm dem godt sammen med grønnsakene. Bland raskt inn den varme sausen og spinaten, og fordel blandingen i dype tallerkener/boller. Anrett med revet rødkål, limebåter, sesamfrø og evt. noen basilikumblader.
PS. Retten er en variant av en oppskrift jeg fant hos en av mine favorittmatbloggere: pinchofyum.com