Mitt liv er brolagt med gode intensjoner, blant annet om å spise mye grønt. Det resulterer ofte i at jeg er litt for optimistisk, handler inn for mye, og at noen grønnsaker – ofte brokkolien – blir liggende så lenge i kjøleskapet at jeg må foreta en liten redningsoperasjon. Her får du mitt beste tips til hvordan du redder brokkolien som vansmekter halvslapt innerst i kjøleskapet, lettere lysegul i teinten.
OVNSSTEKT BROKKOLI MED PARMESAN, CHILI OG MANDLER
Er det ikke rart hvordan alle grønnsaker blir en bedre utgave av seg selv etter et opphold i ovnen? Søte og fyldige i smaken, med deilig, gylden stekeskorpe? Slik er det med denne retten også. Spis den varm eller kald, som tilbehør eller for seg selv.
- brokkoli
- olivenolje
- hvitløk, presset/knust
- chiliflak, paprikapulver eller annet krydder du liker
- mandelflak, hakkede hasselnøtter, mandler, pinjekjerner – bruk det du har
- parmesan
- revet sitron
- sitronsaft
- Skjær brokkolien i skiver eller buketter, like tykke/store for jevn steking.
- Pensle brokkolien med olje tilsatt hvitløk og chiliflak etter smak.
- Plasser bitene ved siden av hverandre på et stekebrett med bakepapir, og stek i 10 minutter ved 240 grader.
- Strø mandelskiver over og stek videre i 5-10 minutter. Sjekk med kniv om brokkolien er gjennomstekt.
- Riv parmesan og sitron over og drypp noen sitrondråper over ved servering.