Er du av dem som har et litt anstrengt forhold til miniatyrkålhodene med det blomstrende navnet rosenkål? Les dette! Ikke et vondt ord om kokt kål og søndagsstek, men dynker du rosenkålen med honning og balsamicoeddik, drysser gresskarkjerner og hvitløk over, blir det straks mer attraktivt. Enig?
Honningglasert rosenkål
(4 porsjoner som tilbehør)
- 1 pose rosenkål (400 g)
- ca. 2 ss olivenolje
- 1-2 hvitløksfedd, hakket
- 1 neve gresskarkjerner
- flaksalt og pepper
- ca. 2 ss balsamicoeddik (smak til)
- ca. 2 ts flytende honning (smak til)
- Skjær bunnen av rosenkålen, fjern brune blader og del kålhodene i to på langs.
- Legg kålen i en bolle, slå oljen over og krydre med salt og pepper. Bland godt.
- Legg kålen over på et stekebrett med bakepapir og dryss gresskarkjernene over.
- Stek ved 200 grader til møre og gyldne. Ca. 25 minutter, alt etter ovn.
- Ha kålen over i en bolle og drypp olje og honning over. Bland godt og server. (Jeg gjorde dette på brettet, for jeg skulle jo ta pent bilde…!)