Er bananene dine i ferd med å gå ut på dato? Mos dem og bruk dem i vafler! Krydre med kanel, server med en klatt yoghurt og en splash syltetøy, og du er inne på gulltieren.
BANANVAFLER
4-5 plater
- 1 egg
- 1 dl mel
- 1/2 ts bakepulver
- 1 knivsodd salt
- 1 ts kanel*
- 1 dl melk
- 1 ss nøytral olje
- 2 moste små bananer
Bland det tørre. Visp sammen egg, melk og olje og rør det inn i melblandingen. Rør inn bananen. Smør vafeljernet med olje, og stek vaflene slik du pleier.
* Du kan godt bruke litt kardemomme, muskat, ingefær og/eller nellik istedenfor eller i tillegg til kanel. Selv brukte jeg 1 ts «Pumpkin pie spice», som jeg fikk i gave fra USA. Dette gode krydderet brukes blant annet i gresskarpai, (og i kaffe og te på Starbucks) men også i mye annet. Du kan raskt lage det selv, for det er i virkeligheten bare en blanding av kjente bakekrydder. Prøv f.eks. denne oppskriften:
- 1 ts kanel
- 1/4 ts malt muskat
- 1/4 ts malt ingefær
- 1/8 ts malt nellik
Rør godt sammen og oppbevar i lufttett glass/boks.