Egentlig skulle den holde til to dager, gryten. Den gang ei. Hvem hadde vel trodd at en megaenkel bønnegryte med tomat og krydder skulle gjøre slik lykke? Gjør klar for salig bønnestund i heimen!
BØNNEGRYTE MED QUINOA
Tenåringen kan styre seg for spicy krydder, men du kan godt hive opp i andre gode og varmende krydder i denne gryten. Røkt paprika og chiliflak, f.eks.
(4 porsjoner)
- 1 rød paprika, i terninger
- 1 gul løk, hakket
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 1 kartong kidneybønner (jeg brukte Go Green-pakkene på i underkant av 300 g)
- 1 kartong store, hvite bønner
- 1 kartong svarte bønner
- 1 miniboks med mais
- ca. 2 ts spisskummen
- ca. 1 ts malt paprika
- godt med salt og nykvernet pepper
- 1 boks knuste tomater
- 5 dl grønnsaks- eller kyllingbuljong
- Stek løken blank sammen med paprikaen i en gryte. Tilsett hvitløken og la den surre med i et minutt eller to.
- Tilsett krydderet. Ha i buljong og tomater og kok opp.
- Skyll og sil av bønnene gjennom en sikt. Ha dem i gryten og gi gryten et oppkok.
QUINOA
- 2 dl quinoakorn
- 4 dl kokende vann
Tilbered quinoaen som anvist på pakken. Bland den inn i gryten, eller server den ved siden av.
Merete Hultin von der Fehr
Lagde denne retten i går, veldig smakfull og lettlaget! Den blir en favoritt i mitt kjøkken 🙂
Cecilie
Så hyggelig å høre! Takk, Merete.