Månedens mest julete salat er rød, lekker og helt rå. Over røde, revne grønnsaker drysses pikante kapers, før herligheten avsluttes med en godhjerta og myk snøskavl med gresk yoghurt. Til lunsj, til skinken, til burgeren, til røkelaksen, til hva som helst.
Rå og rød julesalat
(4 porsjoner som tilbehør)
- 1/4 hode rødkål, finsnittet på mandolin eller med skarp kniv
- 1/4 rødløk, finsnittet på mandolin eller med skarp kniv, lagt i kaldt vann
- 2 små rødbeter, skrelt og grovrevet
- 1 – 2 ss små kapers (etter smak)
- litt persille, finstrimlet vårløk e.l. til pynt
- olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper
- gresk yoghurt
Bland grønnsakene. Når rødløken får ligge litt i vann, mister den noe av den skarpe smaken. Hell over en god klunk olivenolje og en slant balsamicoeddik. Krydre med salt og pepper. Bland godt og dryss kapers over. Server med vårløk/urter og yoghurt.
Takk til Fergus Henderson, engelsk kokk med forkjærlighet for gris, som er mannen bak den opprinnelige oppskriften på denne vinterlige salaten.