Den er en av de helt store franske dessertklassikerne, og du visper den sammen på kortere tid enn det tar å synge igjennom et vers av Marseillaisen. Bær eller frukt stekt i ovn med luftig pannekakerøre over, servert med is eller krem. Enklere blir det ikke. Ta deg tid til en clafoutis. Bon appetit!
PLOMMECLAFOUTIS
Ingredienser til en form på 25-26 cm. Jeg brukte store plommer, men du kan gjerne bruke aprikoser, nektariner eller fersken. Jeg spedde også på med litt rips fra fryseren. Desserten smaker godt med krem, vaniljeis, kesam el.l.
- 50 g smør
- 4 kjempestore plommer, eller så mange som passer i formen din
- 3 egg
- 80 g sukker
- 75 g mel
- 2 1/2 dl kokosmelk
- 1/2 ts finrevet sitrusskall
- ca. 1 dl rips
Smør formen. Smelt smøret og la det bli nesten kaldt.
Del plommene i to og legg dem i formen med snittsiden opp.
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Rør inn melet.
Tilsett smør, kokosmelk og sitrusskall og bland godt. Hell røren over frukten i formen og stek i ca. 40 minutter ved 180 grader.