8. april er visstnok årets Kakedag, og den ene lekkerbiskenen etter den andre Insta-suser forbi. Til deg som spiser kake uansett dag kommer her oppskriften på eplekaken jeg har bakt utallige ganger opp gjennom flere tiår. Det er absolutt ikke noe hokus pokus med den. Den er bare veldig god, og veldig, veldig enkel å få til.
EPLEKAKE
(Bruk en springform Ø 22 cm)
125 g romtemperert smør
1 1/2 dl + 2 ss sukker
2 egg
2 1/2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
2 ss melk
3 – 4 epler, helst syrlige
1 ts kanel
revet sitronskall
ev. hakkede nøtter
Rør smør og 1 1/2 dl sukker smidig. Tilsett eggene, ett av gangen, og deretter mel iblandet bakepulver. Bland inn melken, og hell røren i en smurt og strødd (gjerne med brødrasp, men du kan også bruke mel) form. Skrell eplene, skjær dem i båter eller biter, og stikk dem ned i røren. Strø 2 ss sukker, kanel, revet sitron og ev. hakkede nøtter over. Stek i ca. 30 min midt i ovnen ved 200 grader.
Kaken smaker selvsagt ekstra godt servert med en kremdott eller en skje med vaniljeis. Kanskje du fjonger kaken litt ekstra med et melisdryss også? 🙂