Saftige tomater, silkemyk mozzarella, olivenolje og basilikum. Selveste smaken av italiensk sommer!
Det er noe med kombinasjonen av den hvite, milde, myke mozzarellaosten og de syrligsøte tomatskivene, toppet med deilig duftende fersk basilikum og olivenolje. Det funker alltid.
Den italienske salatklassikeren er en av de enkleste salatene du kan svinge opp med. Resultatet henger nøye sammen med hva slags råvarer du bruker. Tips: Bruk gode tomater (som virkelig smaker tomat), og mozzarellaost og olivenolje av god kvalitet. Basilikumblader hører med. Selv liker jeg å kverne litt pepper over, og – selv om det ikke er helt etter boka – tilføre et par, og bare et par dråper balsamicoeddik . Litt salt er et alternativ. Et dryss med tørket oregano hører også med, hvis du vil lage den slik italienerne selv gjør det.
Boktips!
Reis til Italia mellom to permer i sommer. Bli med Andreas Viestad på hans kulinarisk-arkeologiske feltarbeid i Roma, og se om du klarer å la være å sette noe italiensk på menyen i kveld. En middag i Roma, Kagge forlag.