Chiafrø. Hørt om dem? Opprinnelig ble de brukt i mat og drikke særlig i Mexico, men nå har en hel verden med helsebevisste fått munnen opp for de små og visstnok svært så næringsrike frøene. Jeg bruker dem blant annet i grøt, som røres sammen om kvelden og sover natten over i kjøleskapet. Frøene trekker til seg fuktighet og sveller, og gir grøten en silkemyk konsistens. De er også fine å bruke i desserter, smoothies og syltetøy. Du finner chiafrø i helsekosten. Her får du oppskrift på kjøleskapsgrøt slik Julie på juliesmatblogg.no lager den i sin splitter nye kokebok, Julies grønne kjøkken. Julie har flere oppskrifter med chiafrø både på bloggen og i kokeboken sin.
Chiagrøt med kokos og bær
Oppskrift fra Julies grønne kjøkken, Kagge forlag
2 porsjoner
- 4 ss chiafrø
- 2 dl mandelmelk eller kokosmelk
- 1 ts vaniljepulver
- 2 ts agave
- 2 ts kokosmasse
- 2 dl bringebær eller blåbær, gjerne frosne
- Rør chiafrøene ut i mandelmelken. Sett i kjøleskapet og la svelle i 5 minutter før du rører inn vaniljepulver, agave, kokosmasse og til slutt frosne bær.
- Fordel røren i to glass med lokk, og sett kaldt over natten eller i minst 5 timer for å svelle.
- Server gjerne grøten med mer bær, nøtter eller kokosflak.
Julie
Så hyggelig at du deler!
Og tusen takk for turen i forrige uke 🙂
Cecilie
:-)!