Ansjos! Jatakk eller neitakk? I denne oppskriften løfter den lille fisken en porsjon hverdagslig, dampet spinat til helt nye høyder. Prøv. Og bli en ansjoselsker, du og.
Spinat med ansjos
Ca. 4 porsjoner, servert som tilbehør til f.eks. fisk el. kjøtt
- 1 stor pose vasket spinat
- 2-3 ss smør
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- finrevet skall av 1 sitron
- 1 ss most ansjos, av middelhavstypen du får i olje lagt ned på små glass
- salt
- pepper
- Fjern eventuelle store stilker fra spinaten. Smelt smøret i en panne og tilsett sitronskall og hvitløk. Vent til det lukter skikkelig godt.
- Ha i ansjosen og mos den med en tresleiv i pannen. Tilsett spinaten.
- Rør!
- Vent til spinaten bare såvidt har falt sammen, og ta pannen raskt av varmen.
- Krydre med pepper og evt. salt (men husk at ansjosen er salt så det holder).
- Server med en gang.
Utgangspunktet for oppskriften fant jeg i Ruth Reichls nye kokebok, My Kitchen Year.