Kjøttfri mandag! Lag denne herlige fargeklatten av en salat og spis den som den er, eller bruk den som tilbehør til et stykke fisk. Linser, spinat og currymarinerte, ovnsbakte gulrøtter spiller hovedrollene, men ristet kokos, granateplekjerner og limesaft spiller viktige biroller. Det smaker godt med en skje yoghurt naturell eller to til også. Nam!
Linsesalat med spinat
4 porsjoner som tilbehør
- 6 dl vann
- 1 terning grønnsaksbuljong
- 200 g grønne linser
- 6 store gulrøtter (evt. gresskar eller søtpoteter)
- 2 ss currypaste (jeg brukte mild)
- 1 ss raps- eller olivenolje
- 100 g spinatblader
- frisk koriander eller bladpersille
- saften og skallet av en lime
- 1 lime i båter til garnityr
- 1 ss kokos, ristet i tørr panne
- granateplefrø
- yoghurt naturell
- Kok opp vann og buljongterning i en stor kjele eller panne med høy kant. Legg i linsene. La dem småputre i 25-30 min, eller til de er møre, men ikke helt myke.
- Skjær gulrøttene i store biter og del bitene i to på langs. Bland godt med olje og curry paste. Legg på et ark bakepapir på stekebrett og sett i ovnen i 30-40 minutter ved 200 grader. Stek dem til de er møre.
- Rør gulrøtter, spinat, koriander, limesaft og -skall inn i de ferdigkokte linsene. Dryss kokos og granateplekjerner og server med limebåter og yoghurt naturell.